“Når vi tæller penge overser vi alt det, der virkelig tæller”

Når man beskæftiger sig med grøn omstilling, er man også nødt til at beskæftige sig med økonomi. Den grønne omstilling kræver enorme investeringer og et utal af økonomiske afvejninger, og det er let at se, at meget i vores nuværende system trækker i den gale retning. Verdens lande bruger hvert år tusinder af milliarder af kroner på at støtte fossile brændsler for at holde hånden under økonomien, og mange steder kan virksomheder mere eller mindre uhindret forurene og bruge løs af naturressourcer, mens regningen for følgeskaderne havner hos fællesskabet. Det er oplagt, at der er brug for nytænkning.

Journalist Thomas Hebsgaard fra Zetland har talt med to kvinder der har taget et kvalificeret opgør med den måde vi tænker økonomi og dermed samfund på: feminist og aktivist Emma Holten og den tidligere britiske erhvervsminister Jo Swinson. Lyt her.