Earthshot-prisen belønnede fem for-en-grønnere-fremtid initiativer

Earthshot-prisen er en ny pris, der har til formål at gøre dette årti til et afgørende årti for at opbygge en grønnere fremtid. “Tiden er ved at løbe ud,” sagde prins William ved overrækkelsen. “Et årti ser ikke ud til at vare længe nok, men menneskeheden har en enestående rekord i at være i stand til at løse det uløselige. Det er hertugen af ​​Cambridge, der har indstiftet prisen, der skal belønne mennesker, der forsøger at redde planeten.

Der var fem prisvindere:

Costa Rica for landets stærke genplantningsbestræbelser og emissionsreduktioner . Prisen blev uddelt for et program, der betaler lokale beboere for at genoprette økosystemer. Programmet har resulteret i en omfattende genopretning af regnskov.

Takachar, Indien fik prisen for at have fundet på en metode til at omdanne landbrugsaffald til gødning, hvilket eliminerer behovet for, at landmændene brænder deres marker og forårsager luftforurening.

Coral Vita, Bahamas fik prisen for at dyrke Coral Vita koraller på Bahamas, som den bruger til at genoprette verdens rev.  

The City of Milan Food Waste Hubs, Italien fik prisen for et innovativt madspildsprogram der parrer ubrugt mad med dem, der har behov, og tager samtidig fat på madspild og sult i byen.

AEM Electrolyzer, Thailand/Tyskland/Italien fik prisen for at lave grøn brint ved at bruge vedvarende energi til at opdele vand i brint og ilt, og således eliminere behovet for fossile brændstoffer i processen.

Læs mere her. Eller i Positive News.