Når der fødes et barn plantes et træ i Wales og i Uganda

I 2008 en træplantning velgørenhed kaldet Størrelse af Wales  modregne at plante et nyt træ i Wales for hver barn født eller vedtaget for at udligne kulstofemissioner. Efter at have nået sine nationale mål, udvidede ordningen sin indsats til Mbale, et kuperet, stærkt skovrydende område i det østlige Uganda, der var rigt på biodiversitet .

Hver gang der fødes et barn i Wales, plantes to træer – et derhjemme og et i Mbale som er et skovryddet område i Uganda.  Indtil nu er over 15 millioner træer blevet plantet i Uganda på tre år.  

Hver baby modtager et certifikat af genbrugspapir som bevis på deres bidrag til denne miljøpræstation, der forventes at genoprette millioner af hektar skov i Uganda. Landet mistede 31 procent af skovdækket mellem 1990 og 2010 som følge af ulovlig skovhugst og klimaforandringer forårsaget af katastrofer.

For yderligere at bekæmpe skovrydning distribueres gratis træplanter til lokalbefolkningen i Uganda for at blive plantet på fællesskabsjord. Ud over det giver velgørende organisationen materiel støtte såsom brændstofeffektive ovne samt råd og hjælp til andre naturfokuserede levebrød som bihold.

Siden partnerskabet startede i 2018 har partnerskabet positivt påvirket omkring 16.000 mennesker på tværs af 10 landsbyer i Mbale. 

“Mbale Trees -initiativet er et eksempel på, hvad der kan opnås, når nationer arbejder sammen om at bekæmpe klimaændringer,” siger Julie James, minister for klimaændringer i Wales . “Vores løfte om at plante tre millioner mere hvert år i de næste fem år vil give betydelige fordele, ikke kun for dem i Mbale, men det vil have en betydelig global indvirkning på klimaændringer.”

Læs mere her.