Kunstvandingssystem “taler med planterne” og sparer vand

Kunstvanding er en væsentlig kilde til den stigende vandmangel. Nu er der opfundet en teknologi der ”taler med planterne” og således kun lige doserer det som planten har brug for. Det kaldes for GrowStream.

Når en plante bliver tørstig, frigiver den et specielt kemikalie i den omgivende jord. GrowStream bruger rør, der har en porefyldt polymer integreret i sig, der kan fornemme disse kemikalier. Når planterne afgiver kemikalierne, begynder mikroporer at frigive vandet, så vandet begynder at flyde frit, og planterne kan langsomt drikke, hvad de har brug for.

Når der er flydt nok vand til rødderne, stopper planten med at udsende kemikaliet og porerne lukker.

Dyrkningssystemet kan klare opgaven med 50% af det vandforbrug som drypvanding ellers kræver.  

Læs mere her.