Et nyt fænomen vi skal kende: trafikfordampning

Trafikfordampninger ikke så kendt et udtryk for motorvejsudbygning. Det burde det ellers være. Trafik, der forsvinder, når vejarealet omfordeles fra private køretøjer til mere bæredygtige transportformer som gåture, cykler og offentlig transport. Effekten af  fordampning af trafikken har været veldokumenteret i mere end 20 år. Ikke desto mindre har de fleste beslutningstagere og meningsdannere stadig det indtryk af, at reducering af bilbaner vil gøre trafikken værre.   

Det er ikke bare en påstand. Et nyligt arbejdspapir af forskere fra University of Barcelona, ​​der anvender data fra 545 europæiske byer fra 1985-2005, bekræfter, at kapacitetsudvidelsesindsatsen over to årtier førte til mere biltrafik, ikke mindre, og trængsel blev ikke lettet. Læs mere her.