Slut med ploven og gang i det regenerative landbrug

Provinsen Jaén i det sydlige Spanien er nu i gang med en omfattende omlægning til regenerativt landbrug i deres meget omfattende olivenproduktion. Hidtil har dyrkningen været baseret på monokultur. Der var ingen andre planter, blomster eller insekter, men efter succes med et regenerativt landbrugsprojekt i Andalucíen vil disse lunde forventelig vrimle med liv.

I 2016 blev 20 olivengårde i regionen Andalusien valgt til at gøre brug af Olivares Vivos regenerative landbrugsprojekt  , der tillod græs og vildblomster at vokse mellem oliventræer. Andre indfødte plantearter blev dyrket i lundene, og redekasser og damme blev tilføjet for at tiltrække insekter og fugle.

Forskere fra University of Jaén fandt ud af, at efter tre år med regenerativt landbrug steg bipopulationerne i olivenlundene med næsten halvdelen (47 procent), fuglelivet med 10 procent og frugtbuske med 172 procent i sammenligning med kontrollundene.  Læs mere her.