Muslinger kan hjælpe os med at indsamle mikroplast

Mikroplast er en af ​​de mest skadelige former for plastforurening, der truer vores have , så forskere arbejder hårdt på at finde løsninger, der kan hjælpe med at filtrere denne økologiske byrde ud af havmiljøet .

Således undersøger en forskergruppe nu muslingernes potentiale for at hjælpe med at befri vores have for disse små partikler af plastaffald .

Forsøgene sker i øjeblikket i en marina nær Plymouth Marine Laboratory i England, hvor en gruppe muslinger filtrerer mikroplast ud af vandet. Når disse toskallede bløddyr spiser, suger de bakterier, alger og alt andet i deres omgivelser, inklusive mikroplast, ud af vandet og ind i deres gæller. Muslingerne udskiller derefter mikroplasten sammen med andet affald på en måde, der gør det let for folk at derefter fjerne det ud af havet. Læs mere her.