Kan udtjente vindmøllevinger bruges som cykelbroer?

Som tiden går vil flere og flere vindmøllevinger skulle pilles af vindmøllerne, men hvad skal der så ske?

Det er Cork University College i Irland  begyndt at undersøge. Vingerne er vanskelige at genbruge ikke kun på grund af deres enorme størrelse, men fordi det forstærkede plastik- og glasfibermateriale, som de består af, ikke er biologisk nedbrydeligt . Imidlertid har materialets styrke og det hule indre inspireret forskere til at undersøge vingernes potentiale til at erstatte stål i byggeprojekter som fodgænger – og cykelbroer.

I Danmark arbejder Vestas Wind Turbine Systems sammen med Aarhus Universitet for at finde frem til en teknik, der gør det muligt at nedbryde det termohærdende kompositmateriale til fiber og epoxy (en klasse af plast). Læs mere her.