IEA: Der er stadig håb

Det internationale Energiagentur IEA har fremlagt en rapport der er dyster men samtidig håbefuld. Vinduet for at vende skuden bliver mindre og mindre. Men den historiske rapport, slår dog fast, at det stadig er muligt at reducere den globale opvarmning til under 1,5 grader – men der er ikke plads til forsinkelser.

Rapporten er en udførlig step-by-step-guide til, hvordan verdens nationer kan reducere deres udledninger, så den globale temperaturstigning ikke når over de 1,5 grader inden 2050: Stop nye kulkraftværker, fjern olie- og gasfelter, erstat benzin og diesel med el, og investér i udvikling af de eksisterende grønne teknologier. Læs mere her.

En kommentar til “IEA: Der er stadig håb”

  1. Læs også denne artikel fra Zetland, som sparker alverdens “hockeystave” godt og grundigt til hjørne, bakket op af ingen ringere end Det Internationale Energiagentur, IEA

    IEA råder til massivt og hurtigt sats på kendte grønne løsninger (VE, energibesparelser, adfærdsændringer) fremfor at vente på teknologiske fix og feberredninger i sidste øjeblik.

    Og det bedste af det hele: Zetland skriver, at “analyser som IEA’s kan skabe den fremtid, de beskriver, fordi politikere og andre beslutningstagere pejler efter dem, når de skal beslutte, hvad de vil prioritere og hvornår.”

    Ja tak til dén fremtid og til dén vej derhen!

    https://www.zetland.dk/historie/s8x7mJNN-mO9k60RN-eb651?fbclid=IwAR05CFtb2ZSpdrJIeoflAhRRgpts6CnsUCj199f8RNXWR90o_8Zvhmj4o4w

Der er lukket for kommentarer.