I Basel er der krav om at alle nye tage skal være grønne

I  Basel i Schweiz har der i 15 år været krav om at der skal være beplantning på alle nye tage. Det samme krav gælder ved renovering

Det sker som en del af Basels strategi for biodiversitet. Der er således etableret mere end en million kvadratmeter tagbeplantning. Implementeringen af ​​byens grønne rum i konstruktionslovene sikrer, at disse bæredygtige ændringer i Basels arkitektur vil være  

Da verden lider af hedebølger og rekordhøje temperaturer , forbereder Basel sig på at møde den fremtid, som klimaændringerne rummer for sine beboere. Byen håber, at deres grønne byggesucces vil tilskynde andre regioner til at vedtage lignende politikker for deres eget bedste og for planeten.

Forskning viser, at grønne områder i byerne ikke kun forbedrer luftkvaliteten, men også understøtter biodiversitet og beboernes mentale sundhed.

Læs mere her.