Gratis mad til skoleelever i Californien

Den californiske stat har besluttet af alle elever i de offentlige skoler skal have to gratis måltider i løbet af en skoledag.

Det er der flere grunde til: Underernæring er et udbredt fænomen i Californien og som de siger: ”Underernæring i barndommen fører til dårligere langsigtede sundhedsresultater, og madusikkerhed forhindrer børn i at fokusere hele deres opmærksomhed på at lære og trives. Forskning har vist at daglige måltider hjælper med at reducere fedme og forbedrer den akademiske præstation, især i marginaliserede samfund.

Trieste Huey, fødevareservicedirektør for Fontana Unified School District, siger: “Skolemåltider for alle vil ikke kun eliminere underskud på skolemad, det vil også yde tiltrængt lindring til kæmpende familier, der oplever daglig stress og stigma omkring bespisning af deres børn.”

Læs mere her.