Enkelt initiativ mindsker madspild og øger indtjeningen

I Uganda lukker en lavpraktisk løsning nu mus og mug ude, så de ikke kan mæske sig i majs og andre madvarer. Det skal være med til at mindske sult og fattigdom.

Småbønder i Uganda er begyndt at bruge en ny måde til at opbevare deres høst i længere tid, så den ikke går til spilde, og kan give en bedre indkomst.

Det sker blandt andet ved, at de investerer i en slags ”minisiloer”, der egentlig bare er nogle store blå plastiktønder, der kan lukkes helt tæt til, så hverken mus, insekter eller fugt kan ødelægge majs eller andre afgrøder.

De små siloer er en del af et projekt i samarbejde med Verdensfødevareorganisationen WFP, der har designet minisiloerne og sælger dem med tilskud, så de er til at betale for de ofte fattige bønder. Læs mere her.