Voksende gruppe af unge jøder, gør oprør mod besættelsen

Lige nu er der en voksende bevægelse af unge jøder, der tænker og taler om en israelske besættelse og demonstrerer, at kamp for frihed og værdighed.

Flere af de unge jøder har været på en ”fødselsret-rejse” til Israel hvor de har brudt med det officielle program og taget kontakt med den del af Palæstine, som ikke var i det officielle program

En af dem er Brammer –Shlay, der da hun kom hjem efter sin egen rejse til Vestbredden i 2011, søgte hun efter måder at tackle konflikten mere meningsfuldt på. Hun meldte sig frivilligt i Center for Jewish Nonviolence i 2016 og rejste til Hebron, hvor hun arbejdede sammen med palæstinensere og andre jøder for at hjælpe med at bygge en biograf.

Hun var tilbage året efter for at hjælpe med at genoprette landsbyen Sarura i Hebron Hills, hvis beboere vendte tilbage efter at have flygtet besættelse årtier tidligere. Det var en del af den største delegation af diaspora-jøder, der nogensinde var samlet til en sådan handling.

Som hun siger: “Jeg føler stadig, at det er min pligt at forsvare det jødiske folk,” siger hun, “men jeg føler også, at det er dybt forbundet med den pligt, jeg føler for at fremme retfærdighed og frihed i denne verden.” Læs mere her