Småfiskene dyrkes i haven og skaffer næring til millioner

Hvorfor ikke dyrke småfisk i en dam i baghaven. Så sikrer man sig sund og god mad og der skabes gode arbejdspladser – ikke mindst for kvinder. Det er det som den danske forsker  Shakuntala Haraksingh Thilsted nu har fået en stor international anerkendelse for at bidrage til. Hun er global leder for ernæring og folkesundhed hos WorldFish og blev i starten af maj udnævnt til verdens madprisprisvinder i 2021 for sin banebrydende forskning i akvakultur.

Hun har i sin forskning haft fokus på de store ernæringsmæssige fordele der er i småfisk, der både kan spises som de er, eller kan omdannes til næringsrige proteiner i pulverform. Hendes metoder har været med til at sikre næringsliv for flere millioner mennesker i ikke mindst Bangladesh, men også Indien, Malaysia, Zambia og Malawi. Læs mere her.