“Det er hårdt, men det giver mening”

Her følger historier om tre kvinder der, hver deres sted tager ansvar hvor andre svigter. Amber Tamm (27 år) fra New York der under pandemien stillede sig i spidsen for en række græsrodsaktivister. De sikrede at mennesker der havde mistet job og stod til at blive smidt ud af deres lejlighed fik gratis mad leveret via 70 offentligt tilgængelige køleskabe.

Så er der Helene Gualinga (19 år) fra Ecuador der med trusler om drab fortsætter en lang og sej kamp for at stoppe olieindustriens ødelæggelse af amazon-skoven. En sej kamp der vækker opmærksomhed, og som ikke er færdig.

Endelig er der Amber Brown (27 år) fra Texas der – under vinterens elektricitetsnedlukning – hjalp til at folk kunne rykke sammen og hjælpes: ”Det startede med, at vi lavede mad i min lejlighed til et af krisecentrene og derefter næste dag lavede jeg mad til 200 mennesker i mit køkken, der ikke havde vand. Den næste dag var det 1.400 mennesker. Hver dag eskalerede det, vi sov ikke, jeg arbejdede ikke”.

Unge kvinder der kæmper en meget hård men meget betydningsfuld kamp – til stor inspiration. Læs mere her.