Byen planlægges på fodgængernes og cyklisternes vilkår

En ny forstad uden for Hamborg planlægges helt på fodgængeres og cyklisters betingelser.

”Det er ikke et bilfrit kvarter, men det er en parkeringsfri gade,” siger Darius Reznek fra Karres en Brands, et hollandsk designfirma, der arbejder sammen med det danske firma Adept om projektet. ”Så der vil ikke være nogen biler parkeret på gaden. Dybest set sagde vi, at vi ikke ønsker, at biler skal definere, hvordan gader ser ud. Vi ønsker at respektere fodgængere og det offentlige rum og ikke have det lidt rodet med parkering. ”

Byen vil være beliggende ved ​​en togstation, der fører passagerer til centrum af Hamborg på mindre end 15 minutter. Der etableres 7.000 boliger og 5.000 kontorlokaler. Ud over kontor- og opholdsrum vil kvarteret have skoler, butikker og andre nyttige faciliteter, som beboerne kan gå eller cykle til inden for få minutter.

For dem, der ejer en bil, vil der være underjordiske parkeringshuse i området, der reserverer plads på jorden til andre formål, herunder fitnesscentre og indendørs landbrug. Afstanden til garagerne vil dog være lige langt nok til, at folk i de fleste tilfælde undgår at køre. ”Selvom du er i en forstad, skal du gå 200 eller 300 meter til din bil,” siger Martin Laursen, grundlægger hos Adept. “Så fi hverdagen er det lettere at gå eller cykle.” Læs mere her.