Bisoner forebygger skovbrand

Spanien har gennem flere somre været plaget af store skovbrande. Skovbrande har  ødelagt over 741.000 hektar spansk jord i løbet af de sidste 10 år, og opvarmning af vejret kombineret med faldende fåre-populationer har skabt farlige brandforhold. 

Nu er der håb om at det begrænses. Europæiske bisonpopulationer vender tilbage, og deres vækst giver nye muligheder inden for forebyggelse af skovbrande. Forskere i Spanien håber, at øgede bisonpopulationer kan tilbyde gavnlig græsning og reduktion af risikoen for brand. En bison spiser 30 kg vegetation om dagen og tørt græs, mens den graver i jorden og således fremmer en blandet vækst. De åbner tætte dele af skoven, som slipper lyset ind og tillader græs at vokse i stedet for krat, hvilket mindsker brandrisikoen. Læs mere her.