Take away emballagen genbruges

Schweiz har et særligt fokus på genbrug og genanvendelse og har et særligt fokus på take away emballage. Her har virksomheden reCIRCLE designet take away-emballage, der kan returneres til udvalgte restauranter for så at blive genbrugt:

– ReCircle har i løbet af de seneste par år virkelig fået etableret sig på det schweiziske marked. De laver genbrugelige plastbøtter, som kan vaskes og genbruges direkte. Det er i den grad noget, som vi mangler i herhjemme, siger Mette Hoffgaard Ranfelt, miljøpolitisk chefrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Danmark er det i land i Europa, der producerer mest affald, og der er derfor god grund til at se på vores brug-og-smid-væk-kultur. Især engangsemballage er en stor synder, når det kommer til affald, der ender i naturen. Læs mere her.