Stort, overset CO2-potentiale i reduceret jordbehandling

Politikerne overser fordelene ved dyrkningsmetoden i forhandlingerne, mener Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark.Politikerne har slet ikke været opmærksomme nok på dyrkningsmetoden Conservation Agricultures potentiale til at fremme den grønne omstilling, som både EU og Folketinget ellers har som en central målsætning for den kommende landbrugsreform.

Det mener Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK), der har følt sig alarmeret nok til at gøre opmærksom på det i en skrivelse til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.  I marts har FRDK også haft et såkaldt foretræde for udvalget for at redegøre for sin sag. Læs mere her.

FNs fødevareorganisation FAO går iøvrigt også stærkt ind for Conservation Agriculture. Læs her.