Solceller lavet af alger, som også renser luften

Fremtidens solpaneler kan være meget grønnere (bogstaveligt talt) end dem, der i øjeblikket pryder vores hustage og marker. I det mindste er det visionen for den 23-årige mexicanske bioteknolog Adán Ramirez Sánchez, hvis solenergi opfindelse sætter alger i rampelyset.

Sánchez ‘teknologi kaldet Intelligent Solar Biopanels er lavet af mikroalger og nanopartikler, hvilket gør det muligt at generere ren energi og ilt, mens den absorberer kuldioxid. I det væsentlige bruger opfindelsen fotosyntese til at tilvejebringe en dobbeltkantet miljøløsning: rensning af luften, mens der genereres ren elektricitet.

Biopanelerne er iøvrigt helt biologisk nedbrydelige og fremstillet af en bredt tilgængelig vedvarende hav-ressource.

Opfindelsen er udnævnt som året opfindelse. Læs mere her.