Rapport: kødforbruget topper i 2025

Kødforbruget begynder at falde i Europa og Nordamerika fra 2025 takket være overflod af plantebaserede, proteinrige alternativer. Det er ifølge en rapport, der giver flere beviser for, at mennesker i udviklede lande ændrer deres diæt til gavn for planeten. 

Rapporten siger at skiftet til plantebaseret ‘kød’ og æg kan spare mere end en gigaton CO2-e inden 2035 – svarende til, at Japan blev CO2-neutralt i et år. Dens forfattere hævder, at omlægningen også vil spare 39 mia kubikmeter vand i samme periode, nok til at fosyne London i fire årtier.

Benjamin Morach, MD fra Boston Consulting Group, der offentliggjorde rapporten, sagde: ”Alternative proteiner kan snart matche animalsk protein i smag, struktur og pris. Vi forventer, at paritet vil anspore en ny vækstbølge, der katapulterer det, der er et ret begrænset marked i dag, til mainstream og giver betydelige miljøfordele. Læs mere her.