Tang til såvel mad som vedvarende energi

Tang har en række kvaliteter som vi ikke i vesten ikke endnu har lært at anerkende. Her kunne vi lære af det asiatiske køkken som gennem århundreder har gjort brug af tang og dets store mængder protein og kulhydrater

Nu er en Trophic en teknologivirksomhed med baggrund i vedvarende energi, i gang med for alvor at ændre på det forhold, hvor de bl.a. arbejder for at erstatte soja, der kan lægge stort pres på land og skovområder, med tang.   

Ud over dets kødlignende og kødforbedrende egenskaber er der meget der tyder på, at især rødt tang kan være løsningen på mange af de miljøproblemer, vi står over for i dag. Faktisk finansierer Department of Energy de to forskere Stiles og Zotter, fordi det er interesseret i tang som et vedvarende brændstof! 

Tang kan meget vel blive den mest bæredygtige kilde til protein på Jorden ved at implementere de samme teknologier, der er nødvendige for at udvinde vedvarende energi fra denne alternative plantebaserede kilde. Læs mere her.