Midt i det stridende Colombia byggede de et cacao-fredsfællesskab

I mere end fem årtier, fra 1964 til 2016 har det columbianske samfund været præget af en frygtelig borgerkrig, der har kostet mere end 200.000 mennesker livet. Krigen sluttede officielt i 2016, men der er stadig konflikt.

Et eksempel til inspiration er cacao-fredsfællesskabet – et landbrug der midt i Columbia fastholder at dyrke cacao, hvor de stridende grupper ønskede at dyrke coca (narko med høj indtjening).

Det har ikke været nemt men bønderne fandt ud af at når de gik i marken sammen i grupper på 50 til 100 mennesker kunne de få lov at dyrke og høste uden at blive overfaldet. Det der startede som en overlevelsesstrategi er nu blevet en bevidst driftsform. Det er den lavet en film om  Chocolate of Peace , en dokumentarfilm der handler om de rolle som kakao spiller i  fredsfællesskabet. 

Fredssamfundet er kendt internationalt takket være støtten fra nonprofitorganisationer som Peace Brigades International og Operazione Colomba. Og på grund af den ydre støtte var samfundet i stand til at komme ind i Fair Trade-netværket og sælge deres kakao i udlandet til højere priser. Læs mere her.