De valgte bilerne fra og cyklerne til – og byen blomstrer

I Utrechts i Holland har de truffet det radikale valg at sende bilerne ud af byen og gøre byen – med 350.000 indbyggere – til en by af cyklister. De små handlende var bekymret. Det er de ikke mere. De har fået et meget mere trofast publikum, der ikke fristes af i bilen af handle i store centre.

Det stærke fokus på cyklisterne har fået en række konsekvenser såsom stor tryghed, hvor børnene selv cykler til skole, en stor motorvej er ændret til en åben å der går gennem byen, der er lavet kæmpe parkeringsanlæg med stor sikkerhed mod cykeltyveri bl.a. ved den centrale jernbanestation, det er blevet en stille by uden afledte støjsygdomme for folk og forureningen er minimeret. Det er en by fyldt med træer og masser af grønne oaser. Se denne skønne film.