Soltørrer begrænser madspild og skaber lokale jobs

Et af hovedproblemerne for kvindelige landmænd i Kenya og Uganda er, at meget af deres produkter går til spilde, før de når markedet. Normalt skyldes det begrænset adgang til kølerum og ineffektivitet i forsyningskæden.

For at begrænse madspildet og forbedre levebrødet for familier i landdistrikterne arbejder en opstart ved navn Agricycle med at opbygge nye forretningsmodeller, der kan spare mad, der ellers ville gå tabt.

Virksomhedens første satsning har været en soltørrer, som er en effektiv måde at tackle madspild på. Soltørreren drives ved solceller og tørrer frugten og beskytter frugten indeni. 

Omkring 35.000 landmænd i Afrika syd for Sahara og Caribien bruger allerede dehydratorerne til at sælge deres overskydende frugt.

I Kenya og Uganda arbejder nonprofitorganisationer for at uddanne kvinder i, hvordan de bruger dem, hjælpe dem med at oprette uafhængige bankkonti og forbinde dem til mikrofinansiering, Foreløbig har 7000 kvinder fået levebrød og tjener mellem syv og ti gange den gennemsnitlige dagsløn. Læs mere her.