Sådan ser lederskab ud i 2021

Kampen mod corona afslører lederskab. Hvem har til fulde vist lederskab i 2020. Premierminiser Jacinda Ardern fra New Zealand står som en lysende stjerne her. Hun sikrede hurtig og rettidig indgreb. Hun viste empati. Som hendes forgænger siger : ”Ardern forkynder ikke for borgerne; hun står med dem. ”

F.eks. da hun efter at have lagt sin datter i send går i gang med på sociale medier at tilbyde vejledning i hvordan man skal tackle sin hverdag. 

Hun retfærdiggør de strenge politikker med praktiske eksempler: Folk havde brug for at forblive lokale, for hvad hvis de kørte til en fjerntliggende destination og deres bil gik i stykker?  Hun sagde, at hun ved som forælder, at det er virkelig svært at undgå legepladser, men virussen kan leve på overflader i 72 timer.

Læs mere om god ledelse i 2021 her.

Også andre kvindelige ledere har vist format under corona-krisen. Læs om dem her.