En hyldest til optimismen

Forfatteren Simon Sinek, der er kendt for at være den mest sete på TED-talks, har defineret optimisme sammenlignet med positivitet:

”For mig er positivitet som at se på verden og sige, at alt er godt. Men som vi ved er verden i vanskeligheder – alt er ikke godt. Optimisme handler om at være i en mørk tunnel og se lyset. Du er ikke fokuseret på tunnelen, du er fokuseret på lyset. Optimisme er ikke benægtelse af den aktuelle tilstand, troen på, at hvis vi fortsætter med at bevæge os, vil vi ramme lyset. Jeg ved ikke, hvor langt det lys er væk, jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage os at komme dertil, men jeg ved 100%, at hvis vi fortsætter med at bevæge os mod det, vil vi ramme det. Optimisme gør det muligt for mørke at eksistere, optimisme gør det muligt for virkeligheden at være der. Optimisme giver os mulighed for at have gode dage og dårlige dage. Optimisme giver os mulighed for tilbageslag. Optimisme siger, “så tag en pause i dag! Gør det i morgen. ” “Optimisme giver mulighed for at se virkeligheden. Det betyder ikke rigtigt, at vi er positive lige nu, men det er bestemt vigtigt for os at være optimistiske.”

Selvom denne udgivelse kaldes ”Positive Nyheder” er grundtonen optimisme fremfor ukritisk at være positiv.