Eksperter peger på økologi i kampen mod sult

Nu har FN’s fødevare og landbrugsorganisation, FAO, erkendt at fokuset på konventionelt landbrug har været en fejltagelse, idet det udpinte jorden og gjorde bønderne meget følsomme overfor lange tørke- eller regnperioder. Nu er meldingen at økologisk landbrug og skovlandbrug er en bedre og mere sikker metode for de 500 mio småbønder der er i verden i dag.

Når visne blade og planter får lov at ligge og dække jorden omkring afgrøderne, hjælper med at skærme jordens fugt fra den bagende sol. Samtidig får jorden ny næring fra komposterede planterester. Skovlandbrug er også en måde at beskytte jorden mod erosion i den kraftige regntid, og det gør samtidig familierne mindre sårbare, fordi de ikke er afhængige af succesfuld høst af én type afgrøde. Samtidig er bønderne fri for at skulle investere i pesticider. Læs mere her.

En kommentar til “Eksperter peger på økologi i kampen mod sult”

 1. Fin artikel!
  Og ja, FN siger endda at:
  1. “Det er er en farlig myte at jordens stigende befolkning kun kan brødfødes ved brug af pesticider”
  (https://ing.dk/artikel/fn-rapport-vi-kan-broedfoede-alle-uden-brug-pesticider-195303)
  2. “Den største trussel menneskeheden står overfor er ikke klima, men vores nedbrydning af jordlaget”
  (http://www.fao.org/soils-2015/events/detail/en/c/338738/)

  Mere end 10 års forsøg i Afrika viser at netop økologisk jordbrug
  kan brødeføde verden. Jo, der sker noget (Monsanto er uenig i at det store marked…eller land kan klare sig uden dem..)

Der er lukket for kommentarer.