De vil reformere det amerikanske retssystem

Alliancen for Sikkerhed og Retfærdighed  er en forholdsvis ny organisation i USA. De har sat sig for at genoverveje det strafferetlige system, med fokus på helbredelse i stedet for straf. De mener, at Amerikas strafferetssystem ikke behandler den grundlæggende årsag til kriminalitet.

Derfor har de et stærkt fokus på ofrene som de vurderer bedst at hjælpe ved at forebygge at kriminaliteten gentager sig. ”Vi er nødt til at skabe samfund, der adresserer årsagen til forbrydelsen, forebygger kriminalitet og holder mennesker i sikkerhed. ”siger Robert Rooks, der er stifter af organisationen.

Bl.a. har de hjulpet staten Florida der har reformeret deres retssystem bl.a. med at sikre at dømte kan komme i arbejde og sikre erstatning til ofre. Se denne lille bevægende film.