Verdensomspændende klima-konkurrence kommer til Aalborg

Den 25. oktober afholdes det verdensomspændende klima-event, Climathon, i 150 byer fra lande rundt om i verden. Én af de byer er Aalborg, hvor 50 studerende fra Aalborg Universitet får muligheden for at konkurrere om at skabe nye innovative løsninger med fokus på grønne klimaløsninger i et 24 timers hackaton. Aalborgs Borgmester, Thomas Kastrup-Larsen og bestyrelsesformand i House of Energy – Lykke Friis indleder dagen med inspirerende oplæg.

Grøn omstilling og klima er i fokus som aldrig før i takt med den globale opvarmning, som udfordrer hele kloden. Derfor er der behov for nytænkning og innovative løsninger, som kan gøre os alle sammen, borgere såvel som virksomheder og endda hele byer, mere grønne. Den globale Climathon-dag afholdes hvert år i hele verden for netop at sætte fokus på grønne løsninger af forskellige slags. I år afholdes arrangementet den 25. oktober i Aalborg, hvor studerende kan få lov at give deres bedste bud på en klimavenlig opfindelse.

House of Energy, en erhvervs- og innovationsfremmende klynge, er arrangørerne bag eventet i de danske byer Esbjerg, København og Aalborg, hvor studerende fra en række af landets universiteter og øvrige uddannelsesinstitutioner dyster mod hinanden, om at finde på den bedste grønne løsning. I Aalborg kommer Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og holder åbningstale.

”Vi vil gerne ud og rette fokus på den grønne omstilling, og hvordan vi får sikret, at vores forsyningssektor og transportsektor bliver mere grøn, samt hvordan de her løsninger også forankres ude i det brede samfund. Derudover synes vi, at det er spændende at få nogle unge mennesker ind og høre deres ideer og tanker om, hvilken retning den grønne omstilling kan gå i” udtaler Michael Stie Laugesen, Områdeansvarlig for Energieffektive Løsninger ved House of Energy.

Inspirerende miljø skal fostre vinderidéer

I Aalborg vil konkurrencen blive afviklet hos virksomheden LITE og deres 600m2 store showroom, der har de nødvendige funktionelle grupperum til deltagerne med et inspirerende miljø, hvor de deltagende f.eks. kan opleve de mange klimavenlige muligheder, der er med LED-lys. Hele arrangementet løber over ét døgn, hvor grupperne skal nå at finde på, udvikle, kommunikere og sende en præsentation til dommerne, der består af repræsentanter fra kommunerne, universiteterne samt erhvervslivet. Herefter evalueres deltagerne i de forskellige byer hver for sig. De bedste hold får senere mulighed for at gå videre til Den Globale Award i Paris, hvor vinderne dyster mod hinanden i den endelige Climathon-finale.