Bussen er gratis og det giver byen nyt liv

Før kørte busserne halvtomme og det offentlige måtte finansiere 90% af driften. Alt har ændret sig efter at byen Dunkirk (88.000 indbyggere) i det nordlige Frankrig lancerede et fornyet bussystem september 2018 med et twist – det er helt gratis. En ny undersøgelse viser, at programmet ikke kun hjælper miljøet, adskillige bilister lader bilen blive hjemme – byen og dens butikker får nyt liv. Erfaringerne fra Dunkirk følges med stor interesse af en række andre franske byer, som helt eller delvist planlægger at gøre det samme. Læs mere her.

En kommentar til “Bussen er gratis og det giver byen nyt liv”

  1. Mht gratis busser, så var det allerede igang for flere år siden bl.a. – så vidt jeg husker i Kolding, hvor folk spurgte chaufføren, om hun gjorde grin med dem, når hun bedyrede, at bussen var gratis. Vi mener også, at Stockholm havde gratis busser engang. På Mors og andre steder i DK er der gratis bus i midtbyen. Der er mange beviser på, at det kan betale sig prismæssigt, men af underlige grunde, vinder det ikke indpas.
    Gode hilsner
    B og G Horn

Der er lukket for kommentarer.