Svampen er en undervurderet plante. Det gælder såvel dets høje ernæringsværdi og sundhed (når vi kan spise den), så at de har en meget lav CO2-belastning og sidst men ikke mindst at svampe recirkulerer næringsstoffer fra dødt stof. Svampe fortjener en langt større og mere positiv opmærksomhed. Der findes i dag 1.5 mio. forskellige svampearter i verden, men vi skal passe på dem. Flere svampearter er truet. Læs mere her.
En kommentar til “Svampe fortjener hyldest og opmærksomhed”
Der er lukket for kommentarer.
Kære Knud – gå ind på Fødevarestyrelsen og læs om cadmium og bly i svampe – og solsikkekerner og meget andet. Et debatindlæg i Information af økologisk byhavegartner Troels Schmidt 29. August står der, at Brumlebys økologiske minibyfarm er der planter, der reducerer mængden af cadmium og bly i jorden, især tungmetalsugende planter som solsikke, hamp og pengeurt. Men hvad så, når solsikkefrøene hærger i al slags brød. Hampefrø har et højt indhold af de sunde fedtsyrer, vi gladeligt spiser af den grund.
Gode hilsner Geo og Birgit Horn