Svampe fortjener hyldest og opmærksomhed

Svampen er en undervurderet plante. Det gælder såvel dets høje ernæringsværdi og sundhed (når vi kan spise den), så at de har en meget lav CO2-belastning og sidst men ikke mindst at svampe recirkulerer næringsstoffer fra dødt stof. Svampe fortjener en langt større og mere positiv opmærksomhed. Der findes i dag 1.5 mio. forskellige svampearter i verden, men vi skal passe på dem. Flere svampearter er truet. Læs mere her.

En kommentar til “Svampe fortjener hyldest og opmærksomhed”

  1. Kære Knud – gå ind på Fødevarestyrelsen og læs om cadmium og bly i svampe – og solsikkekerner og meget andet. Et debatindlæg i Information af økologisk byhavegartner Troels Schmidt 29. August står der, at Brumlebys økologiske minibyfarm er der planter, der reducerer mængden af cadmium og bly i jorden, især tungmetalsugende planter som solsikke, hamp og pengeurt. Men hvad så, når solsikkefrøene hærger i al slags brød. Hampefrø har et højt indhold af de sunde fedtsyrer, vi gladeligt spiser af den grund.
    Gode hilsner Geo og Birgit Horn

Der er lukket for kommentarer.