Integration, cykler og fællesskab

Cykeltutten er en forening der siden 2016 har arbejdet for at styrke integrationen i Svendborg igennem cyklisme og cykelkultur. Dette sker ud fra ideen om at integration, sker bedst, gennem praktisk, social og kulturel aktivitet, med fokus på hjælp-til-selvhjælp og frivillighed.

Cykeltutten startede på baggrund af en lille gruppe frivillige, der så et potentiale i at genanvende de mange brugte cykler, som dagligt blev skrottet på den lokale genbrugsstation, til at skabe et konstruktivt integrationsprojekt. I dag har foreningen doneret tæt på 700 cykler, der er blevet sat i stand i samarbejde mellem flygtninge og frivillige borgere i Svendborg og omegn.

Tænketanken Mandag Morgen og Tuborgfondet har kåret Cykeltutten til et af Danmarks bedste integrationsprojekter Læs mere om cykeltutten her.   Se et indslag her fra TV-avisen.