Finansiel tillidsplatform uden mellemled

Frygt for korruption og manglende tillid lægger en dæmper på udviklingen i en række ulande. Det kan ny teknik gøre noget ved i kraft af blockchain, som er en teknologi, der kan skære mellemled væk og sikre gennemskuelighed. (Se lille video her). En dansk finansentreprenør, Sofie Blakstad, har etableret virksomheden Hiveonline der tilbyder lokale erhvervsdrivende finansielle tjenester gennem telefonabonnementer. Man slipper uden om bankernes fordyrende mellemled eller dyr mikrofinansiering – og handlen kan ske hurtigt. Og så kan man tjekke at pengene er havnet det rigtige sted.

Sofie har et livs erfaringer fra bankverdenen – f.eks. fra Nordea og Lehmann Brothers – men havde brug for at gøre en konstruktiv forskel for en bæredygtig verden. Meget tyder på at hun og Hiveoline har fat i den lange ende. Udover at der i dag er 12 medarbejdere der hjælper en række virksomheder i den 3. verden, har de også en særlig opgave med at rådgive for FN, World Economic Forum, G7 og G20.