Ny forskning: Træerne absorberer mere CO2 nu end før

Mennesker og dyr producerer CO2; planter og træer absorberer det. Klimaændringer er resultatet af, at vi har forstyrret at hårfin balance med en eksplosiv vækst i brugen af ​​fossile brændstoffer. I årtier har vi pumpet milliarder af tonsvis af skadelige drivhusgasser i luften, og planterne har ikke været i stand til at holde absorbere det. Faktisk er det kun ca. 45 procent af kuldioxid, vi udleder, absorberet tilbage i biosfæren ved verdens vegetation og oceaner. Men klimaforskere  opdager nu noget overraskende. Mellem 2002 og 2014 planter synes planter at have forhøjet deres absorbering således at de trækker mere kuldioxid ud af atmosfæren end i de foregående årtier. Det lader til, at planterne absorberer omkring 20 procent mere end i henhold til historiske tendenser.

Læs mere her: