Luftfart industri klar til omfattende begrænsning i deres CO2-udslip

Luftfartsindustrien presser på at støtte et FN forslag om at begrænse forureningen fra internationale flyvninger.Det gør de på trods af at det i sidste ende kan koste virksomhederne milliarder $ 24 om året. Når flyindustrien ønsker en samlet FN-løsning er det for at undgå ”et kludetæppe” af regionale krav.

Flyselskaberne presser flere nationer til at tilslutte sig aftalen, som ville kræve at flyselskaberne udligner deres øgede udslip af CO2 ved at finansiere miljøinitiativer. Udspillet har opbakning fra mindst 60 lande, herunder USA og det meste af Europa. Udviklingslande med Kina og Indien i spidsen har dog til formål at ændre vigtige elementer i forslaget. De frygter at forureningskrav vil bremse væksten i deres flyindustri.

Det gode ved udspillet er at der nu for første gang i historien for alvor sættes fokus på det dramatisk store CO2-udslip som flyindustrien har ansvar for.

Læs mere: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-25/airlines-embrace-pollution-plan-that-could-cost-them-24-billion