Mindre skovrydning skaber nye arbejdspladser

Det der driver skovrydning i Zambia er det samme, som skaber en af ​​landets største sundhedsfarer – trækul. For at bidrage til løsning af begge problemer har en gruppe kvinder i Zambia påbegyndt produktion af flisbrændeovne , som de kan sælge i deres lokalsamfund med en lille fortjeneste. Ved at erstatte trækul-brændeovne med renere ovne , kan Zambia begrænse deres afhængighed af kul og således bremse afskovningen og stoppe kvinders inhalering af den kuldioxid der frigives, når de laver mad.

Ud over at kvinderne tjener penge ved at sælge miljøvenlige brændeovne får de også mulighed for at tjene på at sælge træflis.

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/zambia-aims-prevent-deforestation-women-charcoal-energy-environment-business-a7176291.html