Brasilien afstår fra gigantisk dæmning

Sejr for munduruku-folket, som i over 30 år har kæmpet imod byggeriet af et gigantisk dæmningsprojekt i hjertet af Amazonas-regnskoven.

Mens verdens opmærksomhed retter sig mod åbningen af OL i Brasilien, er jublen allerede brudt ud et andet sted i landet, hvor det oprindelige munduruku-folk i over 30 år har kæmpet imod byggeriet af et gigantisk dæmningsprojekt i hjertet af Amazonas-regnskoven.

Ifølge Greenpeace har Brasiliens miljøministerium (IBAMA) meddelt, at man ikke vil give miljøtilladelsen, der skal ligge til grund for byggeriet af en stor dæmning, som er en del af dæmningskomplekset.

Dermed kan munduruku-folket ånde lettet op, da faren for at 2.200 kvadratkilometer regnskov blev delvist oversvømmet og ødelagt nu er drevet over.

Munduruku-folkets kultur og livsgrundlag er afhængig af Tapajós-floden og regnskoven, der giver dem mad, medicin og drikkevand.

– Munduruku-folket er utrolig glade for denne nyhed, og nu vil vi fortsætte kampen for at stoppe andre dæmninger på vores flod, siger siger Arnaldo Kabá Munduruku, høvding og talsmand for munduruku-folket.