Økologi til musikken

MEC_MusikOeko

 
Af Bodil HM Olsen

På musikfestivalen NorthSide kan man nyde en økologisk burger og skylle efter med en økologisk fadøl samtidig med, at man nyder musikken. Festivalen har altid haft fokus på bæredygtighed. Sidste år samlede de ind til en genetablering af et mere end 30.000 m2 stort regnskovsareal, hvad der størrelsesmæssigt svarer til festivalpladsen.  De trykker plakaterne på miljøvenligt stenpapir og de lokker gæsterne til at gå eller cykle til festivalpladsen ad en såkaldt Japansk sanserute, de har skabt langs Brabrandstien. I år har de sat alt ind for at forplejningen på festivalen er så økologisk som muligt. Samtlige boder vil servere økologisk mad i en eller anden grad, så forplejningen samlet set vil være 70 procent økologisk. Dette bliver kontrolleret i samarbejde med Økologisk Landsforening

Projektleder i Økologisk Landsforening, Dorthe Kloppenborg fortæller, at det eksempelvis er med til at skåne hele 75 liter grundvand for rester af sprøjtegifte, hver gang madboderne bruger bare ét øko-æg i deres retter.

– NorthSides økologi-initiativ er helt klart det mest ambitiøse, vi har set hidtil på en dansk festival. Og det er virkelig imponerende, hvor høje økologiprocenter madboderne har opnået. Forhåbentlig vil nogle af de spisesteder, der ikke arbejder med økologiske råvarer til dagligt, også overveje at fortsætte med det efter festivalen, siger Dorthe Kloppenborg.

 

Kilde: Økologisk Landsforening og www.northside.dk