Socialøkonomisk designvirksomhed under opbygning

MEC_ITMV
Af Bodil HM Olsen

Med en fælles interesse for håndarbejde arbejder 50 invandrerkvinder på at forbedre deres egne levevilkår og øge deres muligheder på arbejdsmarkedet. Itmv (I tråd med verden) startede i 2010 som et integrationsprojekt for udsatte flygtninge- og invandrerkvinder og nu er målet at skabe en socialøkonomisk designvirksomhed, der kan ansætte kvinderne. Forskellige unge designere arbejder sammen med kvinderne om at skabe attraktive produkter, der kan sælges i Itmvs butik i Saxogade 92 på Vesterbro. Projektet var indtil 2012 støttet af Ministeriet for Flygtning, Indvandrere og Integration, der samarbejdede med Røde Kors og Københavns Erhvervsakademi (KEA). I Itmv bliver der arbejdet bevidst med at styrke deltagernes selvværd og evner til at udvise initiativ og tage ansvar for egne liv. Udover håndarbejdet deltager kvinderne også i  yoga, hukommelsestræning og danskundervisning.

Hvis du vil vide mere kan du læse videre på Itmvs hjemmeside her