Bhutan søger øko-inspiration i Lejre Kommune

MEC_BhutanLejre
Af Bodil HM Olsen

I mandags havde Lejre Kommune besøg af Bhutans første kvindelige minister Dorji Choden. Bhutan har en målsætning om, at landet skal være 100% økologisk i 2020. Derfor er Dorji Choden interesseret i Lejre Kommunes arbejde med grøn omstilling.

Målet for Lejres grønne omstilling er at få økologi og klimahensyn ud i alle kroge af kommunen og gøre Lejre til en attraktiv kommune at bo i, at producere sunde fødevarer og at beskytte natur, klima og drikkevand. Det er indtil videre blevet til 50 store og små projekter på to år. Projekterne strækker sig fra etablering af frugtlunde og nyttehaver på kommunale arealer, økologi på rådhuse, plejecentre, bosteder og dagtilbud og til indkøb af grønne kontorartikler.

Det er kommunens borgere, foreninger og erhvervsliv, der skal bære omstillingen igennem i samarbejde med kommunens administration.

Lejre Kommunes grønne omstillingen arbejder med gentænkning af det eksisterende fremfor at opfinde nye projekter. Derfor kan det lade sig gøre indenfor den nuværende økonomiske ramme, og dermed er det muligt at gennemføre en lignende grøn omstilling i alle danske kommuner.

 

Du kan læse mere om besøget her

Du kan læse mere om Lejres grønne omstilling her