Snart kan du genbruge printerpapir 50 gange

MEC_PrinterPapir
Af Bodil HM Olsen

Rent vand i printerpatronen i stedet for blæk, og printerpapir der kan genbruges op til 50 gange. Det specielle papir koster 5 procent mere end almindeligt papir, men besparelserne på printerpatroner og mindre papirforbrug gør, at der alligevel er mange både penge- og miljøbesparelser med denne nye teknologi fra Jilin Universitetet i Kina.

De kinesiske forskere har testet den nye printemetode på en helt almindelig blækprinter. Printerpatronen blev renset og fyldt med sterilt vand i stedet for blæk. Farven findes nemlig i papiret og det skal fremkaldes med vand.
Efter 22 timer ved omkring 25 grader falmer printet igen, og papiret bliver hvidt. Hvis man vil slette printet hurtigere, skal man udsætte det for højere temperaturer. Ved 70 grader vil printet forsvinde på 30 sekunder. Denne metode kan altså ikke bruges til dokumenter der skal gemmes.

Hver dansker bruger i gennemsnit omkring 271 kilo papir om året oplyser brancheorganisationen Finpapirgrossisterne. En del af dette papirforbrug går til printerpapir. Omkring 40 procent af alle kontorprint ryger direkte i skraldespanden efter en enkelt gennemlæsning, så der er meget papir og mange ressourcer at spare på dette område.

Kilde: Ingenøren