Spis dine grønsager to gange

gendyrk

Af Bodil HM Olsen

Køb to og betal for en, sådan lyder det ofte i supermarkedernes tilbudsaviser. Men det er faktisk også muligt at købe en grønsag og få flere grønsager ud af den.

Meget køkkenaffald kan gendyrkes. Når du for eksempel har renset en porre, kan den lille rodstub du skar af, puttes i en potte med jord. Rodstumpen vil danne et løg i jorden og en ny porre vil vokse op derfra. Der er mange afgrøder der kan gendyrkes blandt andet salat, kartofter, kål, hvidløg, gulerødder, bladselleri osv. Det eneste man behøver er en vindueskarm og nogle passende beholdere med jord, men hvis man har en have er det naturligvis også muligt at gendyrke i det fri.

Du kan læse mere om gendyrk og få tips til hvordan man får mest ud af de forskellige typer køkkenaffald på hjemmesiden Persilles Hjemmedyrk