Europæisk samarbejde skal bekæmpe diabetes

DTU deltager i et omfattende internationalt projekt, som skal udvikle nye behandlingsformer for diabetes 2 også kaldes gammelmandssukkersyge.

Af Cecilie Dahlerup

SUNDHED: I dag er 285 mio. mennesker verden over ramt af den alvorlige livstilssygdom og det tal vil stige til 450 mio. indenfor de næste 20 år.  Det skal der gøres noget ved. Derfor har 150 europæiske forskere og en lang række medicinalfirmaer nu oprettet et samarbejde på tværs af landegrænser med det formål at udvikle bedre behandlingsmuligheder. Projektet hedder DIRECT og det står for Diabetes Research for Patient Stratification. Der er et planlagt budget på 300 mio. kr., som skal bruges til udvikling og forskning.

Udfordringen ved at forske i diabetes 2 er, at det er en sygdom, som kan udvikle sig på mange forskellige måder. Det vil kræve flere behandlingsmetoder og de kan blive skelsættende til at bekæmpe årsagen til og udviklingen af sygdommen. For at nå dertil, skal der indhentes en stor mængde information og her kommer DTU i Danmark til at spille en betydelig rolle. Center for Biologisk Sekvensanalyse har fået opgaven med at analysere de data, som bliver indsamlet og som skal være basis for videre udvikling af ny medicin. Det betyder, at dansk forskning kommer til at spille en afgørende rolle for bekæmpelsen af diabetes i fremtiden.

Læs mere:

http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyt_fra_DTU.aspx?guid={7C23285D-4005-42FA-8A2B-298BC51A5C99}