Flere vindmøller i verden

Den samlede kapacitet for vindmølleenergi sætter ny rekord i 2011. Der er sket en stigning på 42 gigawatt på verdensplan og det giver en samlet kapacitet på 239 GW.

Af Cecilie Dahlerup

VINDMØLLER: På trods af at markedet står stille i flere industrialiserede lande, er der alligevel sket en udvikling i brugen af vindmølleenergi, viser en opgørelse fra WWEA. Vindenergi udgør nu 3 % af verden samlede forbrug af elektricitet.

Kina er et af de førende lande og udvikler sig med samme hastighed som de har gjort de sidste par år og producerer nu en fjerdedel af verdens samlede vindenergi. Derefter følger USA og Indien, Tyskland, Canada, Spanien, Frankrig og Italien.

 Det er især de nye økonomier i u-landende, som udnytter vindenergien og er årsag til fremgangen, fordi det er en meget sikker og billig måde at producere strøm på. De fleste europæiske lande er derimod i stilstand og nogle i tilbagegang med vindmølleenergi.

USA er meget afhængig af politisk vilje og det har sat en bremse for udviklingen. I Canada har nye politiske initiativer til gengæld betydet, at landet har haft en betydelig fremgang og nu ligger på femtepladsen i verden.

Læs mere:

http://www.wwindea.org/home/index.php?option=com_content&task=view&id=345&Itemid=43