Bedste cykelbyer i verden

Den øgede miljøbevidsthed og benzinprisernes himmelflugt får flere og flere til at vælge cyklen. Men hvilke byer er bedst for cyklister?

Ikke overraskende ligger Amsterdam igen i spidsen af feltet. Som Paris er “Kærlighedens By”, er Amsterdam blevet “Cyklernes By” – det kan der vist ikke lige laves om på. 40% af indbyggerne tager cyklen hver dag (mod københavnernes 32% ).

Men andre byer rundt om på kloden udvikler sig med stormskridt. Her er et par udpluk:

Montreal har knap 4.000 km cykelsti og dedikerede cykelparkeringszoner. Trondhjem har cykelliften “Trampe”, som hjælper dig til tops. Curitiba i Brasilien har brugt 40 år på at lave utallige cykelstier, samt at have en klar miljøprofil. Portland har udviklet et selvstændigt net af cykelstier, der forbinder de forskellige dele af byen. Bogota har cykelstier og god offentlig transport – og da kun 13% af indbyggerne har bil – er byen nærmest selvskrevet til en plads på listen.

Læs mere her > Dansk Cyklist Forbund, Københavns Kommune og AskMen (på engelsk)

3 kommentarer til “Bedste cykelbyer i verden”

  1. Kobenhavn er verdenskendt for sin cykelsatsning, og nu har byen modtaget et helt s?rligt kvalitetsstempel for sit arbejde og sine resultater. Indekset over verdens bedste cykelbyer er netop blevet offentliggjort, og endnu engang indtager Danmarks hovedstad den forsteplads, som Kobenhavn erobrede fra Amsterdam for to ar siden, da regnskabet senest blev gjort op. Indekset over verdens bedste cykelbyer er udarbejdet af Copenhagenize. Det sker netop, som cyklen i disse dage fylder 200 ar.

Der er lukket for kommentarer.