Bedste cykelbyer i verden

Den øgede miljøbevidsthed og benzinprisernes himmelflugt får flere og flere til at vælge cyklen. Men hvilke byer er bedst for cyklister?

Ikke overraskende ligger Amsterdam igen i spidsen af feltet. Som Paris er “Kærlighedens By”, er Amsterdam blevet “Cyklernes By” – det kan der vist ikke lige laves om på. 40% af indbyggerne tager cyklen hver dag (mod københavnernes 32% ).

Men andre byer rundt om på kloden udvikler sig med stormskridt. Her er et par udpluk:

Montreal har knap 4.000 km cykelsti og dedikerede cykelparkeringszoner. Trondhjem har cykelliften “Trampe”, som hjælper dig til tops. Curitiba i Brasilien har brugt 40 år på at lave utallige cykelstier, samt at have en klar miljøprofil. Portland har udviklet et selvstændigt net af cykelstier, der forbinder de forskellige dele af byen. Bogota har cykelstier og god offentlig transport – og da kun 13% af indbyggerne har bil – er byen nærmest selvskrevet til en plads på listen.

Læs mere her > Dansk Cyklist Forbund, Københavns Kommune og AskMen (på engelsk)

13 kommentarer til “Bedste cykelbyer i verden”

 1. Please inform me it labored proper? I dont wish to sumit it again if i would not have to! Either the blog glitced out or i’m an idiot, the second option doesnt shock me lol. thanks for an ideal blog! Anyway, in my language, there are not much good source like this.

 2. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
  It will always be helpful to read through articles from other
  writers and practice a little something from their web sites.

 3. This is very interesting, You’re a very skilled
  blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more
  of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 4. I’m really impressed with your writing skills as well as with
  the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this
  one nowadays.

 5. Kobenhavn er verdenskendt for sin cykelsatsning, og nu har byen modtaget et helt s?rligt kvalitetsstempel for sit arbejde og sine resultater. Indekset over verdens bedste cykelbyer er netop blevet offentliggjort, og endnu engang indtager Danmarks hovedstad den forsteplads, som Kobenhavn erobrede fra Amsterdam for to ar siden, da regnskabet senest blev gjort op. Indekset over verdens bedste cykelbyer er udarbejdet af Copenhagenize. Det sker netop, som cyklen i disse dage fylder 200 ar.

Skriv en kommentar