Radikal ny kurs med Obamas klimahold

USA’s kommende præsident signalerede i går en brat kursændring af landets energi- og klimapolitik ved at udpege fire ministre og rådgivere, som alle er rede til at gå langt for en ny ‘grøn’ energipolitik og for at vedtage en klimalov på linje med EU’s. Amerikansk miljøbevægelse er begejstret

arack Obama præsenterede på et pressemøde i går i Chicago fire ministre og rådgivere, som vil få direkte ansvar for USA’s energi-, miljø- og klimapolitik i hans regering.

Udnævnelserne udløste straks ros fra den amerikanske miljøbevægelse.

“Hermed starter USA ud på en ny og dristig kurs i energi- og miljøpolitikken. Obama signalerer, at han har i sinde at omsætte ord til handling, når det gælder energiløsninger og bekæmpelsen af den globale opvarmning,” udtalte Frances Beinecke, direktør for miljøorganisationen Natural Resources Defense Council.

Læs mere på information.dk