Kvinder i Afganistan skaber jobs

Afghanistan er næppe det første land, du tænker på, når det kommer til fremskridt og løsninger. Scenerne fra Kabuls fald og Talibans magtovertagelse i sommeren 2021 er stadig i frisk erindring for mange, og det i forvejen hårdt prøvede land befinder sig i dyb krise – både hvad angår økonomi og menneskerettigheder.

Stort set intet land i verden diskriminerer kvinder, som Taliban gør det i Afghanistan. Alligevel bager de brød, væver tæpper, høster honning og sælger safran. 

“Restriktionerne ramte kvinderne hårdt. Så vi griber enhver mulighed for at hjælpe kvinder med at skabe deres eget levebrød. Ofte beskæftiger de kvindelige virksomhedsejere yderligere fem-ti kvinder. Så indvirkningen på beskæftigelsen er enorm. Og det bidrager meget til at opbygge modstandsdygtighed,” forklarer Rodriques, leder af FN’s udviklingsprograms (UNDP).

Læs mere her.

Skriv en kommentar