Midt i al diskussionen om afgifter der skal begrænse landbrugets CO2-udledninger kan det være nyttigt at kigge ind hos nogle af de landmænd, der tager ansvar for CO2-udledningen. F.eks. de der allerede nu dyrker mad til mennesker eller dyrket animalsk i en mindre skala.
Alberte Skriver, der er Zetland-medlem har lavet denne nyttige inspirationsoversigt:
De landmænd, der dyrker bælgfrugter og quinoa f.eks.: https://puredansk.dk/pages/vores-landmaend https://www.danishquinoagroup.dk/
De landmænd der allerede nu har kødproduktion i den skala, der måske bliver mere realistisk i fremtiden f.eks: Birtheminde https://www.birthesminde.dk/ Gothenborg https://gothenborg.dk/ Hegnsholt https://www.hegnsholt.net/ Stengården https://stengaardenoko.dk/
De landmænd der producerer korn til mel og ikke til dyrefoder f.eks: Quartz Mølle https://quartzmolle.dk/ Kornby Møller https://kornbymoelle.dk/ Vilde Hvede https://vildhvede.com/
De landmænd der dyrker kvalitetgrøntsager på færre hektar f.eks: Mosegården http://mosegaardenjordbrug.dk/ Øhave https://ohave.dk/ Yduns Have http://ydunshavesamsø.dk/ Drys https://drys.nu/ Andelsgårde https://www.andelsgaarde.dk/
De landmænd der tænker i fremtidens mejeri f.eks. Thise, Natur Mælk eller Søtofte Gårdmejeri
Endelig nævner hun forskere i plantebaserede alternativer f.eks. Færm https://færm.dk Forskere fra Københavns Universitet https://science.ku.dk/forskning/forskning-i-plantebaserede-foedevarer-paa-science/
Fantasisk liste.
Den er gemt.