Svensk togselskab forbedrer den kollektive trafik i Danmark

Det svenske togselskab Snälltåget har fået grønt lys til at køre op til to daglige dagtog mellem Malmö og Hamburg fra næste år, og vil også sælge billetter mellem stationer internt i Danmark. Intercitytog mellem København og Århus kan følge fra 2027

Snälltågets hvide vogne er allerede et kendt syn på en del danske stationer, hvor det kører som nattog mellem Stockholm og Berlin. Men det er ikke muligt at købe en billet til toget, hvis man blot vil fra Høje Taastrup til Odense. For det har selskabet ikke tilladelse til.

Men det får de nu, og samtidig er planen, at der kommer flere tog end det enlige nattog. Snälltåget anmeldte i efteråret til Jernbanenævnet, at det agter at begynde at køre yderligere to dagtog mellem Malmö og Hamburg fra 2025. Samtidig vil det begynde at sælge billetter mellem stationer i Danmark.

Læs mere her.